Over de blogs...

De wereld verandert sneller dan ooit. Nieuwe ideeën, technologieën en andere innovaties worden aan de lopende band in samenlevingen over de hele wereld geïntroduceerd. Dit heeft een enorme impact op het leven van mensen. Soms positief, soms niet. Met BurgersBlogs probeer ik een ander licht – een “antropologisch” licht – te schijnen op actuele maatschappelijke vragen, discussies en problemen die opspelen als gevolg van die snel veranderende samenleving.

Waarom hebben zoveel Nederlandse jongeren last van depressies? Waar komt racisme vandaan? En waarom zijn ze in Afrika eigenlijk tegen homo's? Dit soort vragen bediscussieer ik in mijn blogs.

 

In mijn blogs maak ik gebruik van antropologische theorieën en mijn eigen antropologische ervaringen. Zoals mijn studie van een samenleving in Oost Oeganda, maar ook alledaagse gesprekken met mensen… Op verjaardagen, in de kroeg of in de voetbalkantine van mijn voetbalclub. Wat antropologie is? En waarom ik dit doe? Daarover vertel ik meer op mijn persoonlijke pagina “over Burgers”.

Ik hoop dat mijn blogs aanzetten tot nadenken en ben dus vooral ook erg benieuwd naar jouw mening! Ben je getriggerd door een van de blogs? Het gruwelijk met mij oneens? Of heb ik volgens jou wat over het hoofd gezien? Log dan in op deze site en reageer op de blogs zodat we verder kunnen discussiëren…